Állattartó telepek Korszerűsítéséről - 2015

Kérdése van?
Főoldal » Állattartó telepek Korszerűsítéséről – 2015

Állattartó telepek Korszerűsítéséről – 2015

Állattartó telepek Korszerűsítéséről

A meglévő állattenyésztő telepek modernizációjára, újak létesítésére, ill. az állattenyésztéshez szükséges gépek beszerzésére mintegy 75 milliárd Ft fog jutni.

Állattartó telepek Korszerűsítéséről - Pályázat 2015

Állattartó telepek Korszerűsítéséről - Pályázat 2015

Közzétéve: 2015.8.17. Kategória: Pályázati hírek

Több pénz lesz az agrárium fejlesztésére

Kemény tárgyalások, komoly viták után megszületett a megállapodás Magyarország és az Európai Bizottság között, amelynek eredményeként 2020-ig több pénz lesz a magyar agrárium fejlesztésére, mint a korábbi uniós költségvetési ciklusban volt – közölte Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Hajdúböszörményben.

Hozzátette: a hétéves ciklus során 1300 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a vidékfejlesztési programban.

Egyszerűbbek és hatékonyabbak lesznek a pályáztatási eljárások, amelyek egyszerre szolgálják a munkahelyteremtést és a versenyképesség javítását az ágazatban – mondta az államtitkár a Hajdúsági Expo keretében rendezett Portfolio Kelet-magyarországi Agrárfórumon.

A támogatások több mint 40 százalékát beruházásokra fordíthatják a gazdák. Az egyes ágazatokban most először nem csupán a támogatható üzemméret minimumát, hanem a maximumát is meghatározták – mondta az államtitkár a fórum mintegy 300 résztvevője előtt.

Kis Miklós Zsolt elsőként az állattenyésztési ágazatot emelte ki. A vidékfejlesztési programban erre a célra 75 milliárd forint támogatási keret áll rendelkezésre. Az 50 százalékos intenzitású támogatás maximuma termelőnként 500 millió forint – fűzte hozzá.

A kertészeti ágazatban 72 milliárd, a kisméretű terménytárolók és szárítók fejlesztésére 20 milliárd forint, a fiatal gazdák induló támogatására 38 milliárd forint, célzott beruházásaik támogatására további 39 milliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre – sorolta a miniszterelnökségi államtitkár.

Kis Miklós Zsolt kiemelte, hogy a mezőgazdasági vízgazdálkodás- és öntözésfejlesztés támogatási kerete 54 milliárd forint. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ebből a pénzből csak a gazdaságon belüli “vizes fejlesztéseket” támogatják, a nagyobb vízügyi fejlesztésekre további 300 milliárd forint forrás van a Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP).

A mezőgazdasági termékeket elsődlegesen feldolgozó élelmiszeripari vállalkozások üzemmérettől függetlenül kaphatnak támogatás a vidékfejlesztési program 200 milliárd forintos keretéből, amiből 20 milliárd forintot a borászat fejlesztésére fordítanak.

Kis Miklós Zsolt bejelentette: az első pályázati kiírások szeptember első felében jelennek meg a vidékfejlesztési program keretében.

A Portfolio Kelet-magyarországi Agrárfórumon előadások hangzottak el egyebek mellett az ágazat banki finanszírozási lehetőségeiről, az agrártechnológiai fejlesztésekről, az élelmiszergazdaság innovációjáról, és két panelbeszélgetésen cseréltek véleményt a szakemberek az állattenyésztés és élelmiszeripar, illetve a hazai tejágazat helyzetéről.

(MTI)

Tevékenységeink:

Állattartó telepek Korszerűsítéséről - Pályázat 2015

Állattartó telepek Korszerűsítéséről - Pályázat 2015

  • “zöldmezős” beruházások, sertéstartó épületek technológiai tervezése és kivitelezése.

  • Elkészítjük meglévő istállók, épületek technológiai felújítási terveit.

  • Teljes technológiai megoldást nyújtunk, fiaztatóktól a hizlaldákig.

  • Országos szerviz és pályázati szaktanácsadás.

  • Trágyakezelő rendszerek kialakítása az egyszerű mélyalmos tartási módtól a teljes lagunás, hígtrágyás megoldásokig.

  • Fülcsippes kocatartási technológiák és állatjóléti előírásoknak megfelelő épület kialakítások a modern, versenyképes sertéstartás követelményeinek megfelelően.

Felújításokkal kapcsolatban további információk:
www.agrotechkomfort.hu
www.kocaszallas.hu

Állattartó telepek Korszerűsítéséről - Pályázat 2015

Állattartó telepek Korszerűsítéséről - Pályázat 2015

SUKUP
ACO FUNKI
Nedap
AgroTech Komfort Kft. a Facebook-on
AgroTech Komfort Kft. - Széchenyi 2020
Termékeink