Energiafogyasztás csökkentése energiahatékony SKOV szellőző rendszerrel

Kérdése van?
Főoldal » Energiafogyasztás csökkentése energiahatékony SKOV szellőző rendszerrel

Energiafogyasztás csökkentése energiahatékony SKOV szellőző rendszerrel

Csökkentse éves energiafogyasztást kutricánként 6 kWh-ra a Dynamic MultiStep® segítségével


A fűtés és a szellőztetés a legnagyobb energiafogyasztó, ha a sertéstenyésztéshez kapcsolódó magas energiaszámláról van szó. Azonban jelentősen csökkentheti a szellőzés energiafogyasztását. Az AgroTech-Komfort Kft segít ennek pontos megtervezésében és kivitelezésében, legyen szó sertés, vagy broiler nevelő épületekről.

Az egyik fontos tényező az energia megtakarításban, az energiatakarékos ventilátor motorok alkalmazása. A SKOV DA600 LPC ventilátorai az elérhető legfejlettebb technológia jelenleg.

A fokozatmentes fordulatszám szabályozás a minimális szellőzési igény lehetőségeit kiterjeszti

Köztudott, hogy nagy ventilátorteljesítmény mellett jóval több energiát fogyasztanak a ventilátor motorok, mint alacsony teljesítmény mellett. Ezért fejlesztette ki a SKOV a Dynamic MultiStep® módszerét, aminek eredményeként a vezérlés a ventilátorokat csoportosan kapcsolja be, kb. a kibocsátásuk 50%-áig. Az összes ventilátor bekapcsolása után, a teljesítményük 100%-áig párhuzamosan szabályozható, amennyiben további szellőzésre van szükség.

Más szóval, mivel több ventilátort alkalmaznak párhuzamosan, alacsonyabb teljesítménnyel működhetnek. Ez jelentősen csökkenti az energiafogyasztást, miközben továbbra is fenntartja a jó klímaviszonyokat az állattartó épületben.

A StaldVent számításai és adatai alapján egy dán brojler istállóban, 40 000 brojlerrel végzett tanulmány kimutatta, hogy az éves energiafogyasztás 40%-kal csökkenthető, ami brojlerenként mindössze 0,3 kWh energiafogyasztásnak felel meg.

Világszerte sok rendszer úgy működteti a ventilátorokat, hogy egy ventilátor egyszerre teljes kapacitással kapcsol be és amikor több levegőre van szükség, egy másik ventilátor teljes teljesítménnyel kapcsol be, és így tovább. Ez addig megy, amíg az összes ventilátor teljes teljesítménnyel nem működik, és el nem éri a maximális teljesítményt (m3 levegő távozik óránként) .

Ezekkel ellentétben a Dynamic MultiStep® rendszerrel az energiafogyasztás jelentősen csökkenthető!

Egy dán sertéshústermelő telephelyen végzett tanulmány kimutatta, hogy az energiafogyasztást karámonként évente mindössze 6-10 kWh-ra tudják csökkenteni. Csökken az energiafelhasználás, míg az állatoknak ugyanolyan jó klímaviszonyai vannak – az egyetlen figyelemre méltó változás az volt, hogy a zajszint is csökkent, mind az alkalmazottak, mind az állatok örömére.

SUKUP
ACO FUNKI
Nedap
AgroTech Komfort Kft. a Facebook-on
AgroTech Komfort Kft. - Széchenyi 2020
Termékeink